Door Gast op maandag, 04 juni 2012
Antwoorden 6
Likes 0
Weergaven 2K
Stemmen 0
Tja, nu denkt iedereen zeker 'what the heck bedoelt ie nou weer?!?' ;D Het volgende: zoals jullie weten ben ik een tijdje terug begonnen met het maken van us-modules om de knipperlicht zachtjes mee te laten branden met het stadslicht. Nu wil ik eigenlijk voor elkaar krijgen dat op het moment dat de knipperlicht-functie aangaat, het knipperlicht ook echt uit gaat ipv blijven branden. De voeding van het stadslicht moet dus uitgeschakelt worden tijdens de periode dat het knipperlicht de functie van de lamp overneemt. Dit zorgt ervoor dat het nog duidelijker wordt voor de mede weggebruikers wanneer je knippert tijdens het rijden. Heb er nog nooit commentaar op gekregen (ook niet tijdens staande houding van de politie tijdens een algehele controle) maar wanneer het prettiger is voor andere, waarom niet? Alleen, hoe zou ik dit voor elkaar kunnen krijgen? De huidige modules zijn gemaakt volgens onderstaande tekening, en de knipperlichten branden dus op ongeveer 25% tov standaard. Wanneer er geknippert wordt brand de lamp dus als volgt (bij 3x knipperen): 25% - 75% - 25% - 75% - 25% - 75% - 25% Ik wil dus naar: 25% - 75% - 0% - 75% - 0% - 75% - 25%.
[quote author=HellStorm666 link=topic=10605.msg224321#msg224321 date=1338885801]Wel ff een condensator bij de spoel van het relay plaatsen die iets langer vol blijft dan dat de pinker knippert. Persoonlijk vind ik dit niet zo'n geweldige oplossing. Niet alleen omdat die mechanisch is, maar ook nog eens omdat dan de condensator relatief groot of het relais heel zuinig moet zijn om betrouwbaar te werken... In een auto hebben voor mij SolidState-oplossingen daarom wel de voorkeur...
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Een relay tussen de constante 12v welke open gezet wordt als de pinker 12v is moet dan ook kunnen werken Wel ff een condensator bij de spoel van het relay plaatsen die iets langer vol blijft dan dat de pinker knippert. Een andere oplossing is een microcontroler gebruiken. Deze kan je dan zodanig programmeren dat ie dit doet. (Met voedingsschakeling er achter) Of... de constante 12v via een XOR poort laten lopen.
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
De werking zou dan worden (denk ik): 25% - 100% - 0% - 100% - 0% - 100% - 0% - 25%...
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Je verliest wel WAT spanning door de diodes, maar geen 25% helderheid lijkt mij, ze zullen aardig in de buurt van 100% komen bij oplichten, in beide versies... Ik Je zou kunnen kijken of je de voeding van de stadslichten via een (zware) PNP-transistor kunt laten lopen. De basis leg je dan aan de knipperlicht-leiding met een voorweerstand en een condensator voorafgegaan door een diode. In theorie zou de transistor moeten gaan sperren op het moment dat je een positieve spanning op de basis aanbiedt. De condensator houdt die spanning erop voor het moment dat de knipperlichten uit zijn. Om de condensator te ontladen (en om de transistor in eerste instantie open te zetten) zul je een weerstandje over de condensator naar massa moeten zetten verwacht ik. Hopelijk is een beetje duidelijk wat ik bedoel, ik ben namelijk niet in de gelegenheid het uit te tekenen...
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Ja i know dat ze er zijn, vandaar dat ik weet dat het mogelijk is Aangezien ik het leuk vind om zoiets zelf in elkaar te knutselen, wil ik het dus wel zelf maken. En ik vind 80,- veel geld voor iets wat ik zelf ook kan maken zodra ik weet hoe.. Ik heb namelijk 2 sets nodig, mn achterknipperlichten werken ook via modules nadat ik ze compleet verbouwd heb.
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
Ik heb voor 40,- 2st us modules 2.0 gekocht. Deze doen precies dat en hoe fel ze constant branden kan je instellen ; ) Ik heb ze op de motor om beter op te vallen. : ) Met een eigen schakeling is t ook te maken, maar voor 40,- incverzenden ging ik niet lopen kloten.
·
6 jaar geleden
·
0 Likes
·
0 Stemmen
·
0 Reacties
·
View Full Post