Vastvriezen is, met name in Nederland, niet ondenkbaar bij vochtige weersomstandigheden in combinatie met flinke (nacht)vorst. In wintersport gebieden heb je vaak "droge" vrieskou. Overigens is de techniek heden ten dage veel beter/betrouwbaarder geworden. 30 jaar geleden trok je de handrem mechanisch aan d.m.v. een simpele onbeschermde kabelverbinding.
In mijn "carrière" (deels professioneel) als chauffeur heb ik al snel geleerd (na een vastgevroren handrem) om de handrem/parkeerrem vrijwel nooit te gebruiken. In een hand geschakelde auto is mijn parkeer stand de één of de achteruit, bij een automaat de "P" met soms, ter ondersteuning, de handrem/parkeerrem. bijvoorbeeld op een helling. Met name bij een semi automaat zoals de MMT/2tronic is ondersteuning van de handrem/parkeerrem wellicht vaker noodzakelijk. NB: indien nodig; altijd EERST de parkeerrem activeren en pas dan in de versnelling (of "p" stand) zetten.
Bij een bug met MMT/2tronic kun je dus de 1 of de achteruit gebruiken MAAR.... om weg te komen heeft het systeem (koppeling) voldoende stroom nodig om te ontkoppelen, is de accu te zwak dan kom je zonder hulp niet (meer) weg. Er is overigens wel een fail safe
namelijk ontgrendelen met een platte schroevendraaier zie instructieboekje (Aygo blz 229)
Lees verder hoofdstuk: CONTACT-- EN STUURSLOT, TRANSMISSIE EN PARKEERREM, en WAT TE DOEN BIJ PECH)